fbpx
FAQ items aan het laden...
Inspiratie2020-04-28T13:43:05+00:00

Inspiratie

Houten vaten – kioke

09-2020 In Japan raakte ik enorm onder de indruk van de statige traditionele cederhouten fermentatie-vaten. Kioke worden ze daar genoemd. Vroeger werden in Japan alle gefermenteerde producten (sojasaus, miso, mirin, rijstazijn, sake en tsukémono pickles) gemaakt in deze houten vaten. Daar is een goede [...]

Lactosperges

Je weet nooit wanneer het aspergeseizoen begint, maar wel wanneer het eindigt. Dat is 24 juni, de dag van het midzomerfeest van Sint-Jan. Om je aspergeseizoen flink te verlengen, kun je ze fermenteren tot lactosperges. Er ontstaat een verrassende combinatie van friszuur, hartig en [...]

Su-zuké: pickle van aardpeerkiemen

Ik ben zeer gecharmeerd van de smaak en textuur van aardperen ofwel topinamboer. Je doet ook je darmgestel een groot plezier met het regelmatig eten van deze knollen die familie zijn van de zonnebloem, ze bevatten de bijzondere koolhydraat inuline. Deze prebiotische onverteerbare koolhydraat en [...]

Fermentatie-expert, natuurvoedingskundige & kok | 06-46166770 | info@petervanberckel.nl

De basis van Peter is Amersfoort. Daar is ook zijn fermentatielaboratorium en sfeervolle workshopruimte te vinden.
Op verzoek geeft hij een workshop of voordracht op jouw locatie.