fbpx
FAQ items aan het laden...
Inspiratie2020-04-28T13:43:05+00:00

Inspiratie

Lactosperges

Je weet nooit wanneer het aspergeseizoen begint, maar wel wanneer het eindigt. Dat is 24 juni, de dag van het midzomerfeest van Sint-Jan. Om je aspergeseizoen flink te verlengen, kun je ze fermenteren tot lactosperges. Er ontstaat een verrassende combinatie van friszuur, hartig en [...]

Su-zuké: pickle van aardpeerkiemen

Ik ben zeer gecharmeerd van de smaak en textuur van aardperen ofwel topinamboer. Je doet ook je darmgestel een groot plezier met het regelmatig eten van deze knollen die familie zijn van de zonnebloem, ze bevatten de bijzondere koolhydraat inuline. Deze prebiotische onverteerbare koolhydraat en [...]

Win een ronde glazen pickle-pers!

  Winactie Schrijf een recept voor een kerst-tsukémono en win een exclusieve ronde glazen pickle-pers. Het boek Tsukémono is een jaar geleden verschenen en veel mensen zijn aan het picklen geslagen. Mijn enthousiasme voor deze Japanse techniek wordt door jullie opgepikt en dat vind ik [...]

Kaki pickle – daikon no kakizuke

Het is kaki-seizoen in Japan. Een paar weken geleden zag ik tijdens mijn verblijf aldaar overal de feloranje vruchten aan de bomen, die hun blad al verloren hadden, hangen. Een vrolijk gezicht. Kaki (persimmon) is een vrucht die uitgerijpt een geleiachtig zacht vruchtvlees heeft [...]

Vakantielectuur

De vakanties zijn voorbij, het werk is weer volop begonnen. De vakantieperiode heb ik goed benut. Terwijl de meesten met een stapel romans op pad gaan, deed ik dat met een stapel vakboeken over voeding die al maanden op een stapel lagen te wachten [...]

Miso, Miso!

’t is miso wat hier de klok slaat. Miso maken, workshop miso schrijven, miso xperimenteren, miso koken. Rijst-miso burgers Gort-uit-de-hooikist-salade, mais, dressing met #shiro miso, rucola, peterselie & puntpapraka vandaag nog geoogst uit eigen tuin, gefermenteerde oostindische kers zaden en on top kikkererwten #natto.

MISO, MISO II

Miso gemaakt met geëest graan. Twee oude technieken uit Oost en West ontmoeten elkaar nu in een donker vat.

Fermentatie-expert, natuurvoedingskundige & kok | 06-46166770 | info@petervanberckel.nl

De basis van Peter is Amersfoort. Daar is ook zijn fermentatielaboratorium en sfeervolle workshopruimte te vinden.
Op verzoek geeft hij een workshop of voordracht op jouw locatie.