Loading...
Inspiratie2022-03-31T17:31:35+00:00

Inspiratie

Pepernoten bakken: de ėchte!

11-2023 Het bakken van pepernoten is al jaren mijn sinterklaastraditie. Ik vind deze naar anijs geurende bonken zo leuk omdat het recept rogge voorschrijft. Tevens vind ik het een dag rijpen van het deeg ook een toegevoegde waarde.  Ik spits altijd mijn oortjes als [...]

de Kombu Kwestie

11-2023 Ieder die ooit van mij les heeft gekregen of op workshop is geweest, heeft mij wel zien wapperen met een strip kombu. Het is een bruinwier die verdieping in smaak geeft door de natuurlijk aanwezige glutamaten (umami) en het is rijk aan mineralen [...]

Honing-zoutdesembrood deel 2

09-2023 Dit is niet zomaar een boterham: het is honing-zout desem. Afgelopen weekend reisde ik af naar de Vlaamse Ardennen voor het volgen van een broodworkshop bij bio-bakker Johan Weyens. Zijn patisseriebakkerij 't Kersbeekhofje was een begrip in natuurvoedingsland. Zijn huidige activiteiten onder de [...]

Koreaanse knoflookfermentatie

Koreaanse knoflookfermentatie - Tongmaneul jangajji 07-2023 Dit is het moment dat knoflook van eigen kweek geoogst wordt. In de Koreaanse keuken zijn er vele manieren ontwikkeld om knoflook te fermenteren. Zoveel Koreaanse grootmoeders, zoveel recepten. Op zoek naar een leuke bestemming en conservering voor onze [...]

Titel

Ga naar de bovenkant