Loading...
Inspiratie2022-03-31T17:31:35+00:00

Inspiratie

Honing-zoutbrood

Dit recept is gebaseerd op de honing/zout broden uit de bakkerij van Paul Burghardt uit Stuttgart in 1928. Karnemelk wordt toegevoegd om rechts-draaiende melkzuurfermenten tot ontwikkeling te laten komen tijdens het rijzen. Ook het venkelzaad komt niet in het oorspronkelijke recept voor. Het brood [...]

Stoofpeer-pickle, dè kersttsukémono!

Al nagedacht wat voor pickle jij tijdens je kerstdiner serveert?Een bijzondere stoofpeer kreeg ik cadeau. Een prachtig exemplaar met de sterallures van een chioggiabiet. Mooi rood geaderd vanbinnen. Ik vond het niet duurzaam om één peertje te gaan stoven en kreeg een eureka-tsukémono momentje: [...]

Sopropo – bittermeloen

Sopropo - de smaak van bitter 10-2021 Voor Nederland een nieuwe groente: sopropo, ook bittermeloen of bittergourd genaamd. In de Surinaamse keuken heeft ie een ereplaats. Kenmerkend aan deze komkommer met drakenhuid is zijn uitbundige bitterheid. Bitter is voor zoet en zout etende smaak-luilakken [...]

Titel

Ga naar de bovenkant