08-2020
Augustus is dè maand van een rijke komkommeroogst. Dit recept maak je van komkommer of courgette uit de pickle-pers, die je serveert met een zoete miso dip. Lekker bij een zomerse borrel of als BBQ bijgerecht.
Komkommerpickle met zoete miso dip
- 1 komkommer of courgette
- Voor de dip:
4 eetlepels gerstemiso (mugi miso)
2 eetlepels mirin
1 theelepel shoyu
2 theelepels gerstemoutstroop
Snijd de komkommer in sticks en verwijder de zaadlijsten.
Doe ze in een ruime kom en voeg 2% van het groentegewicht aan fijn zeezout toe.
Kneed het zout door voorzichtig door de groenten.
Doe alles in de pickle-pers, zet de deksel erop en laat het onder druk op kamertemperatuur 30 tot 60 minuten picklen.
Laat vervolgens de komkommer in een zeef geheel uitlekken.
Meng voor de dip de ingrediënten door elkaar.