Media

De magie van het fermenteren

– Odin, herfst 2016 –

In gesprek met Peter van Berckel

Fermenteren is in de gangbare voeding eigenlijk nooit een onderwerp geweest, er werd nauwelijks over gesproken of geschreven. Hier lijkt echter verandering in te komen. Onder andere dankzij beroemde sterrenchefs, zoals die van het Deense restaurant Noma, lezen we er steeds vaker over. Er wordt steeds meer bekend over de belangrijke gezondheidsvoordelen die het fermenteren van voedsel met zich meebrengt. Om meer over dit onderwerp te weten te komen, spraken we met voedingsdeskundige Peter van Berckel.

Download de pdf om verder te lezen

Hoe kun je de vitaliteit van groente behouden?

– Dynamisch perspectief, juli 2015 –

Hoe kun je de vitaliteit behouden?

Als sla is verlept of bietjes zijn gerimpeld, is de vitaliteit dan met het vocht verdwenen? Wat hebben geoogste gewassen nodig om al hun voedingskwaliteiten te behouden? Natuurvoedingskundige Ilse Beurskens zocht een antwoord op deze vragen en ging in gesprek met zes deskundigen.

Download de pdf om verder te lezen

De weckpot is terug

– Smaakmakend, 2015 –

Overal ter wereld doen ze het

Fermenteren is zo oud als de weg naar Rome. In ons land is de oeroude bewaartechniek van voedsel bezig met een revival, die wordt aangevoerd door driesterrenchef Jonnie Boer en andere topkoks. En ook hobbykoks zijn enthousiast. Geen wonder, weet Peter van Berckel.

Download de pdf om verder te lezen

Fermentatie-expert, natuurvoedingskundige & kok | 06-46166770 | info@petervanberckel.nl

De basis van Peter is Amersfoort. Daar is ook zijn fermentatielaboratorium en sfeervolle workshopruimte te vinden.