Loading...
Nieuws2018-10-23T18:28:56+00:00

Nieuws

Miso, Miso!

’t is miso wat hier de klok slaat. Miso maken, workshop miso schrijven, miso xperimenteren, miso koken. Rijst-miso burgers Gort-uit-de-hooikist-salade, mais, dressing met #shiro miso, rucola, peterselie & puntpapraka vandaag nog geoogst uit eigen tuin, gefermenteerde oostindische kers zaden en on top kikkererwten #natto.

MISO, MISO II

Miso gemaakt met geëest graan. Twee oude technieken uit Oost en West ontmoeten elkaar nu in een donker vat.

Check ‘n taste

Maandagmorgen check van alle #miso kinderen. Even kijken in en onder alle verborgen hoekjes, ruiken en proeven. Alle randjes weer schoon….. Deksel er op, waterslot en verder rijpen! Miso geduld is een zeer schone zaak.

Winter is coming

Geduld wordt beloond. Na ruim een jaar #fermenteren in mijn keuken, wordt hij vandaag gebotteld. Home made #umami bom sojasaus. Nou ja, het zit een beetje tussen saus en pasta in. Ik maakte het van #koji, rode nierbonen en #natuurvoedings klassieker Demeter geëeste Thermogrutten. Een [...]

Tamme kastanje MISO

Zout, umami, zoet, beetje zuur en iets alcohol vanwege de vele koolhydraatjes. De herfstmiso is gelukt. #miso gemaakt van tamme kastanjes uit het bos en borlotti boontjes uit eigen tuin. Niet spannend om te zien, wel lekker.  

Potje met een snotje: DIVA JUN

Ik kreeg -heel lief- van één van mijn studenten aan de Kraaybeekerhof een Potje met een Snotje cadeau. Het bleek de mij nog onbekende ‘Jun’ te zijn. In het begeleidende schrijven dat om haar nek hing staat dat Jun alleen maar groene of witte thee drinkt en [...]

De postbode uit Japan belde aan

De postbode uit Japan kwam langs en bracht flink wat volume mee! Een nieuwe zending pickle-persen om zelf heerlijke tsukémono pickles te maken. Alle voorraden zijn weer aangevuld en het assortiment is uitgebreid met twee nieuwe modellen. Van klein naar groot. Het kleinste model [...]

Uit bed gebeld door Tempeh

Het maken van tempeh kent een aantal spelregels. Daarbij is een beetje rekenen en meten ook wel erg handig. Met vallen, gewekt worden en opstaan vond ik de sleutel naar de tempeh-mysteriën. Ten eerste is daar het ontvliezen van de peulvruchten. Als je het [...]

Fermentatie-expert, natuurvoedingskundige & kok | 06-46166770 | info@petervanberckel.nl

De basis van Peter is Amersfoort. Daar is ook zijn fermentatielaboratorium en sfeervolle workshopruimte te vinden.
Op verzoek geeft hij een workshop of voordracht op jouw locatie.