
Yvette van Boven, kookboekenauteur:
‘Wat een gaaf boek, ik ga er echt mee aan de slag!’

Jeanette Van de Lindt, op kookboekennieuws.nl:
‘Het is een heel mooi, nuttig en interessant boek. En samen met een pickle-pers een schitterend cadeau.’

Jeanette Van de Lindt, op kookboekennieuws.nl:
‘Het is een heel mooi, nuttig en interessant boek. En samen met een pickle-pers een schitterend cadeau.’

Sandra, op xandrabaktbrood.nl:
‘Tsukémono van Peter van Berckel een echte aanrader voor iedereen die dol is op een nieuwe culinaire ervaring. Tsukémono is anders dan anders en vormt daardoor een mooie en leerzame aanvulling op de al eerder verschenen fermentatieboeken.’

Meneer Wateetons, auteur en onderzoeker:
‘Anders dan Over Rot en Verrot Lekker, die een breed spectrum van fermenteren beschrijven, is Tsukémono een single issue boek. Het grote voordeel is dat je daar dan vervolgens veel dieper op in kunt gaan.
Groente. Snel. Uit Japan. Klaar. Dat soort boeken zijn waardevol. Het is een erg mooi en smakelijk boek. Werken met de pickle-pers is leuk, makkelijk en biedt veel snelle groentegerechten met een Japanse touch. Het boek staat vol met stijlvol gefotografeerde recepten waar je trek van krijgt.’

Pascal Jalhay, twee Michelin-sterren SVH Meesterkok:
‘Ik heb veel recepten uit je boek al de revue laten passeren en heb er veel gasten mee verrast tijdens presentaties. Het mooie van de pickle-pers is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is en zomaar een onderdeel van veel van mijn presentaties is geworden door de moderne uitvoering.’

Yvette van Boven, kookboekenauteur:
‘Wat een gaaf boek, ik ga er echt mee aan de slag!’

Angélique Schmeinck, SVH Meesterkok:
‘Culinaire inspiratie….
Het gaat om de smaak van de pickle in de vorm van korte fermentatie. Het pickle proces geeft aan groenten opwekkende zilte frisheid en uniek knapperige textuur. En het is supergezond!
Peter van Berckel heeft daar een geweldig boek over geschreven met de titel Tsukémono, de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten. In Japan worden Tsukémono pickles bij elke maaltijd gegeten.
Ik ben er mee gaan experimenteren en ben razend enthousiast over het effect van korte fermentatie. Inmiddels 'verslaafd' aan een pickle a day...’

Yvette van Boven, kookboekenauteur:
‘Wat een gaaf boek, ik ga er echt mee aan de slag!’

Janneke Vreugdenhil, in NRC:
‘Tsukémono is de Japanse naam voor gefermenteerde groenten die worden gemaakt in een zogenaamde pickle-pers. Je zou ze de kimchi van Japan kunnen noemen, al is de fermentatie vaak veel lichter. Vanwege hun gunstige invloed op de spijsvertering worden deze pickles bij elke Japanse maaltijd geserveerd. Na het lezen van dit door Van Berckel in eigen beheer uitgegeven boek ben je een Tsukémono-expert. Wie het boek bestelt via zijn website, bestelt er het beste ook meteen een eenvoudige pickle-pers bij, want je wilt beslist meteen aan de slag.’

Pascal Jalhay, twee Michelin-sterren SVH Meesterkok:
‘Ik heb veel recepten uit je boek al de revue laten passeren en heb er veel gasten mee verrast tijdens presentaties. Het mooie van de pickle-pers is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is en zomaar een onderdeel van veel van mijn presentaties is geworden door de moderne uitvoering.’