fbpx
Meneer Wateetons, auteur en onderzoeker:

‘Anders dan Over Rot en Verrot Lekker, die een breed spectrum van fermenteren beschrijven, is Tsukémono een single issue boek. Het grote voordeel is dat je daar dan vervolgens veel dieper op in kunt gaan.
Groente. Snel. Uit Japan. Klaar. Dat soort boeken zijn waardevol. Het is een erg mooi en smakelijk boek. Werken met de pickle-pers is leuk, makkelijk en biedt veel snelle groentegerechten met een Japanse touch. Het boek staat vol met stijlvol gefotografeerde recepten waar je trek van krijgt.’
Marie-Louise Schipper, in Volkskrant:

‘Met Van Berckels methode kunt u in korte tijd iets bijzonders op ¬tafel zetten.’
Sandor Katz, auteur van The Art of Fermentation:

‘Peter van Berckel hoort tot een nieuwe generatie fermentatieleraren die overal ter wereld opstaat. Peter is een autodidactische fermentatie-onderzoeker die gedreven is om te delen wat hij geleerd heeft. Hij is sterk beïnvloed door de ongelofelijk veelzijdige Japanse fermentatietraditie tsukémono genaamd en maakt gebruik van een handig en eenvoudig Japans gereedschap, de pickle-pers.’
Kok Robin, op Aziatische-ingredientën.nl:

‘Tsukémono is door zijn volledigheid, de duidelijke, beknopte recepten en de prachtige vormgeving een echt hebbeboek.’
Marie-Louise Schipper, in Volkskrant:

‘Met Van Berckels methode kunt u in korte tijd iets bijzonders op ¬tafel zetten.’
Kok Robin, op Aziatische-ingredientën.nl:

‘Tsukémono is door zijn volledigheid, de duidelijke, beknopte recepten en de prachtige vormgeving een echt hebbeboek.’
Pascal Jalhay, twee Michelin-sterren SVH Meesterkok:

‘Ik heb veel recepten uit je boek al de revue laten passeren en heb er veel gasten mee verrast tijdens presentaties. Het mooie van de pickle-pers is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is en zomaar een onderdeel van veel van mijn presentaties is geworden door de moderne uitvoering.’
Marie-Louise Schipper, in Volkskrant:

‘Met Van Berckels methode kunt u in korte tijd iets bijzonders op ¬tafel zetten.’
Marie-Louise Schipper, in Volkskrant:

‘Met Van Berckels methode kunt u in korte tijd iets bijzonders op ¬tafel zetten.’
Sandor Katz, auteur van The Art of Fermentation:

‘Peter van Berckel hoort tot een nieuwe generatie fermentatieleraren die overal ter wereld opstaat. Peter is een autodidactische fermentatie-onderzoeker die gedreven is om te delen wat hij geleerd heeft. Hij is sterk beïnvloed door de ongelofelijk veelzijdige Japanse fermentatietraditie tsukémono genaamd en maakt gebruik van een handig en eenvoudig Japans gereedschap, de pickle-pers.’
Sandra, op xandrabaktbrood.nl:

‘Tsukémono van Peter van Berckel een echte aanrader voor iedereen die dol is op een nieuwe culinaire ervaring. Tsukémono is anders dan anders en vormt daardoor een mooie en leerzame aanvulling op de al eerder verschenen fermentatieboeken.’