Een pickle-pers gebruik je om Japanse groente-pickles te maken, in dat land heet dat ‘tsukemono’.
In Japan wordt het ook wel instant pickle genoemd, maar ook pressed salad, ofwel ‘geperste salade’. Ook worden deze keukenhulpjes gebruikt om water uit tofu te persen, zodat het daarna de smaak van de marinade goed kan opnemen.

Ben je op zoek naar een pickle-pers, maar weet je niet wat je moet kiezen?
Een grote of juist kleine maat?
Van kunststof of van glas?
Peter helpt je met dit PICKLE-KIEZER filmpje de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Laat je ook vooral leiden naar het model waar jij zelf gelukkig van wordt. Want hopelijk kijk je vanaf nu iedere dag naar de pers: ‘enjoy a pickle a day’!!!! Je darmen zullen er ook blij van worden.

Pickle persen

‘Ja, ik ben weer aan het picklen geslagen. Door omstandigheden kan ik niet meer buiten de deur eten. Om toch lekker te eten heb Ik van koken mijn hobby gemaakt   Ik ben altijd op zoek naar eenvoudige recepten, en dan is tsukemono een uitkomst, want het zijn maar kleine snijklusjes die niet veel inspanning vragen. Ik had al twee glazen persen en nu door de Picklestones hoop ik meerdere verschillende gerechtjes tegelijk te kunnen maken. Ik heb je boek er alvast weer bijgepakt om inspiratie op te doen.’

Ed van der Toorn ,